Teme   >    U fokusu   >   
 • Posjeta iz Općine Novi Grad
 • U okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva u općini Novi Grad, a povodom Dana ženskog poduzetništva u srijedu 19.11.2014. godine, delegacija Općine posjetila je Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla".
 • Delegaciju su činili Dženan Šarkinović, savjetnik općinskog načelnika i Hazima Pecirep, šefica Odsjeka za integrirani lokalni razvoj sa saradnicama.

  Cilj ove posjete bilo je detaljnije upoznavanje s aktivnostima CEI Nahla u oblasti ženskog poduzetništva. Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i komunikacijom na svim nivoima, te su razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti ekonomskog osnaživanja žena na području Općine Novi Grad.


  Globalna sedmica poduzetništva se tradicionalno održava u 140 zemalja svijeta, a predstavlja inicijativu koja treba da inspiriše mlade ljude da prihvate inovaciju, maštovitost i kreativnost, da pretvore svoje ideje u stvarnost. Promocija poduzetništva doprinosi promjeni načina razmišljanja o profesionalnoj orijentaciju, cjeloživotnom učenju i viziji radnog osposobljavanja i angažovanja.

  Globalna sedmica poduzetništva u općini Novi Grad Sarajevo održava se u periodu od 17. do 23. novembra 2014. godine, u sklopu USAID/ SIDA GOLD projekta unapređenja lokalnog razvoja, čiji je partner Općina Novi Grad Sarajevo, a u obilježavanja globalne sedmice poduzetništva učestvuju i privrednici s područja Novog Grada, novogradska Srednja elektrotehnička škola, Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla", omladinska udruženja, Komisija za pitanja mladih, Vijeće učenika srednjih škola i predstavnici drugih institucija.
 •  
 • 19.11.2014
 •  
 •  
CEI "Nahla", podružnica Bihać
Bosanskih šehida bb, II lijevi prilaz, 77 000 Bihać

T: 387 37 352 200
F: 387 37 328 201
E-mail: nahlabihac@gmail.com